Mystical coexistence: the same VM works on 2 nodes after live migrate!

Tonight I saw a miracle :smile:
I have started a VM, live-migrated it to my other node and…watched in amazement how this same VM is executed on 2 nodes simultaneously!
This is a test environment which has 2 nodes yet:

  • 192.168.1.2 - onefront (one front-end Fujitsu 8Gb RAM)
  • 192.168.1.3 - oneibmonstr (one node IBM 32Gb RAM)
    After starting VM I live-migrated it from onefront to oneibmonstr. While I connect to VM through spice I use virt-manager.
    In virt-manager’s interface I saw this VM running simultaneously on 2 nodes!
    Then I decided to try to live-migrate this VM back to onefront but got an error:

Thu Feb 26 03:41:27 2015 [Z0][LCM][I]: New VM state is BOOT
Thu Feb 26 03:41:27 2015 [Z0][VMM][I]: Generating deployment file: /var/lib/one/vms/83/deployment.1
Thu Feb 26 03:41:27 2015 [Z0][VMM][I]: ExitCode: 0
Thu Feb 26 03:41:27 2015 [Z0][VMM][I]: Successfully execute network driver operation: pre.
Thu Feb 26 03:41:28 2015 [Z0][VMM][I]: ExitCode: 0
Thu Feb 26 03:41:28 2015 [Z0][VMM][I]: Successfully execute virtualization driver operation: deploy.
Thu Feb 26 03:41:28 2015 [Z0][VMM][I]: ExitCode: 0
Thu Feb 26 03:41:28 2015 [Z0][VMM][I]: Successfully execute network driver operation: post.
Thu Feb 26 03:41:28 2015 [Z0][LCM][I]: New VM state is RUNNING
Thu Feb 26 03:47:28 2015 [Z0][LCM][I]: New VM state is MIGRATE
Thu Feb 26 03:47:28 2015 [Z0][VMM][I]: Successfully execute transfer manager driver operation: tm_premigrate.
Thu Feb 26 03:47:28 2015 [Z0][VMM][I]: ExitCode: 0
Thu Feb 26 03:47:28 2015 [Z0][VMM][I]: Successfully execute network driver operation: pre.
Thu Feb 26 03:47:29 2015 [Z0][VMM][I]: Command execution fail: /var/tmp/one/vmm/kvm/migrate ‘one-83’ ‘onefront’ ‘oneibmonstr’ 83 oneibmonstr
Thu Feb 26 03:47:29 2015 [Z0][VMM][E]: migrate: Command “virsh --connect qemu:///system migrate --live one-83 qemu+ssh://onefront/system” failed: error: operation failed: domain ‘one-83’ already exists with uuid 03167ef3-39bb-4754-b564-b2cc990aa46d
Thu Feb 26 03:47:29 2015 [Z0][VMM][E]: Could not migrate one-83 to onefront
Thu Feb 26 03:47:29 2015 [Z0][VMM][I]: ExitCode: 1
Thu Feb 26 03:47:29 2015 [Z0][VMM][I]: Failed to execute virtualization driver operation: migrate.
Thu Feb 26 03:47:29 2015 [Z0][VMM][E]: Error live migrating VM: Could not migrate one-83 to onefront
Thu Feb 26 03:47:30 2015 [Z0][LCM][I]: Fail to live migrate VM. Assuming that the VM is still RUNNING (will poll VM).

Oddly that there is NO mention in log file about first successful migration onefront->oneibmonstr!
And pay attention to the fact that VM is running on onefront despite Sunstone shows it is running on ibmonstr!
At the same time I can see an error in Hosts section in Sunstone (onefront - Error), while both hosts were OK just before first live migrate.
I attach screenshots so you could admire it yourself.
[VM running on 2 nodes][1]
[host’s error][2]
Could it be a bug in Opennebula monitoring hooks?
btw: is it possible to make a link open in a new window (target=_blank)?
[1]: http://storage3.static.itmages.com/i/15/0226/h_1424913765_3072583_d7baa6de1b.png
[2]: http://storage4.static.itmages.com/i/15/0226/h_1424913858_4065950_841db2e12a.png